Lopeta
--
--
Markdown

Tytöt toimivat rohkeasti kiusaamista vastaan

Demi-lehden myöntämä suosittu Demi-stipendi myönnettiin jo viidettä kertaa sadalle yläkouluikäiselle tytölle. Tänä vuonna Demi palkitsi erityisesti tyttöjä, jotka toimivat kiusaamisen ehkäisemiseksi.

Demi-stipendin saajia saivat ehdottaa kaikki Suomen yläkoulujen opettajat. Hakemuksia tuli Demin toimitukseen määräaikaan mennessä lähes 300. Tunnustuspalkinnon myöntämisen kriteerinä oli, että oppilas uskaltaa ilmaista mielipiteensä kiusaamisen loppumiseksi ja luo hyvää henkeä ympärillään.

Yksi Demin tärkeä tehtävä on auttaa tyttöjä kasvamaan oikeudenmukaisiksi naisiksi. ”On hienoa huomata, kuinka paljon empaattisia ja rohkeita tyttöjä Suomesta löytyy. He auttavat toinen toisiaan viihtymään koulussa ja osallistuvat aktiivisesti kiusaamista ehkäisevään toimintaan”, Demin päätoimittaja Anni Lintula sanoo.

Raati arvosti hakemuksissa konkreettisia esimerkkejä teoista, jotka rakentavat hyvää yhteishenkeä tai joiden ansioista kiusaaminen on loppunut. Tapoja vaikuttaa on monia. ”Oppilaat ovat puhuneet kiusaamista vastaan aamunavauksessa tai koulunäytelmässä. Monet hakeutuvat aktiivisesti niiden seuraan, jotka muuten jäisivät yksin. Tytöt ovat myös rohkeasti kertoneet kiusaamistapauksista opettajille esimerkiksi Whatsapp-viesteillä”, Lintula jatkaa.

Tunnustuspalkinto, jonka arvo on 50 euroa, myönnettiin sadalle yläkouluikäiselle tytölle eri puolilta Suomea. Demi-stipendit jaettiin kunkin koulun kevätjuhlassa, ja niiden jakamisesta vastasivat opettajat.

Lisätietoja: Anni Lintula, Demin päätoimittaja, p. 050 4144 233

--

Demi on Suomen suurin nuorten naisten media 147 000 lukijallaan (KMT 2014). Se tarjoaa aikuistuvalle nuorelle naiselle hyödyllistä asiaa ja hauskaa viihdettä. Demi.fi on puolestaan tytöille suunnattu verkkoyhteisö, jossa viihtyy viikoittain 185 000 eri kävijää (TNS Metrix). Demin Facebook-ryhmässä on jo yli 63 000 jäsentä. Demiä kustantaa A‐lehdet Oy.